zondag 14 september 2008

“The time we’ve shared with much laughter and brotherhood”

Om half 11 ‘s ochtends stond ik voor de Rijnhal beurs met in mijn hand het vrijkaartje wat ik met de prijsvraag van Atelier Bep had gewonnen en al trappelend om de beurs te aanschouwen.
Na eerst een plattegrond te hebben gehaald heb ik als eerste stand natuurlijk Atelier Bep opgezocht. Werd wederom warm onthaald door Bep en heb omdat ze altijd zo’n schat is een kadootje overhandigd, voor haar leuke toilet thuis! Bij Bep ontgaat zelfs op het kleinste kamertje niets.
Je zal het niet geloven maar ik heb rond haar stand anderhalf uur rondgehangen en alleen maar de kreten oohhh en aahhh geroepen.
Henny Oosterbaan liep ik nog tegen het lijf, van haar had ik het leuke boekje “scrapbook in 12 maanden” vorig jaar gekocht tijdens de open dag bij Bep thuis in Hall.
Zij heeft dus een patch “scrap” book gemaakt met de poppetjes als Holly Hobby van vroeger in de jaren ’80.
Na tips en tops met haar te hebben gewisseld over appliceren, struinde ik verder. Veel lintjes, hippe stofjes, borduurstands, vilt en wol tot die tijd gezien.
Nadat ik halverwege de beurs was gestruind werd ik gebeld door Tanja dat ze gearriveerd was met haar vriendinnen.

v.l.n.r.: Rosette, Tanja, Marieke en in haar stand Bep.
Joyfully and great lovely ladies that I have met with much laughter at the handcraft exhibition!

Over Tanja heb ik in mijn allereerste berichtje geschreven op mijn weblog door haar heb ik mijn passie opgepakt.
Tanja had Rosette en Marieke meegenomen voor een dagje Handwerkbeurs om Rosette te trakteren voor haar verjaardag! Hiep hiep hoera…voor Rosette.
Moet je vertellen dat de beurs op z’n grondvesten aan het schudden was nadat deze dames waren gekomen… Geweldig en heel bijzonder dat ik na vele verhalen over Rosette nu dus live heb mogen kennismaken samen met Marieke. Ze had zo'n leuke kreet dat je met zo'n beurs zo'n verbroedering met elkaar krijgt...
Ook de kreten ooohhh en aaahhhh en “hebben we nog niet genoeg gekocht” werden luidkeels door de beurs heen geroepen met een bulder van gelach, zulke te gekke en enorme lieve dames!

Eindelijk om 14:00uur een heerlijke maaltijd genuttigd, hebben we de draad opgepakt waar we het hebben laten liggen op de beurs.
Want we hadden nog lang niet alle stands bekeken…, en deze beurs had maar een omvang van ongeveer 1/3 dan in Zwolle dus dan weet je het wel.
Bij “the Log Cabin” stand geweldige stitcheries gezien en panels, kijk maar op de foto.

Lovely christmas/winter panels I bought from the Log Cabin, click on their website.
Leuke kerst/winter panels gekocht bij ze, heb er nu al zin in!
Neem een bezoekje op hun website: http://www.thelogcabin.de/ is zeker de moeite waard!

Een stand met hele leuke en betaalbare budget boeken over quilten, borduren etc. ben ik tegengekomen!
Marjo Spaan heeft helaas nog geen website, ze vestigen in Alkmaar en heten dus ook Budget boek. Het adres is: langestraat 113, 1811 JE ALKMAAR.
Wat indruk op me heeft gemaakt was de stand van stof unique, prachtige “Ragtime” quilts hingen er op de stand van moeder Jenny Breukelman en haar dochter.
Deze soort quilts kende ik nog niet. Geduldig vertelde Jenny ons dat alleen bij Flanel en geweven stof krijg je rucheltjes na het wassen en in de droogtrommel rond de lappendekens. Je naait aan de goede kant vierkante lapjes aan elkaar en je quilt het meteen door met naaimachine. De naden knip je achterelkaar in tot waar je stiksel loopt. Heb je naar gewenst je lappendeken in elkaar dan gaat deze in de wasmachine, droger en krijg je de rucheltjes wat dus je naad is als blikvanger eruit.


Tip van Jenny was, doe je lappendeken eerst in een oude hoeslaken meewassen anders zit je hele wasmachine onder de stukjes draad die loslaten.
Zie ook de website: http://www.stofunique.nl/
Dit is toch ook zo leuk, ik ga zeker een keer zo'n lappendekentje maken.
Tegen sluitingstijd hebben we de schatten van de beurs lekker op een terraszitje uitgestald en aan elkaar laten zien, in het volgend bericht laat ik jullie ze zien.

Met een vriendelijk verzoek om te vertrekken van de juffrouw die het terras bediende want ze ging sluiten, moesten we toch nu echt naar huis gaan en besloten Tanja, Rosette en Marieke nog even bij mij thuis een "pitstop" te maken.

We liepen weer langs de stand van Bep en zagen na sluitingstijd van de beurs nog een doosje van haar staan op een tafel, was zo'n kale en zielige vertoning.
Wat een verschil maakt ze toch met het aankleden ervan, complimenten hoor Bep!
Zie voor en na.
Wat een gezellig stel die Bep en Gerard met Cybill en Teuntje!
This is Bep and her husband Gerard with the ragdoll Cybill and cat Teuntje!
Voor en Na

Thuis aangekomen hebben we nog lekker een glaasje rosé gedronken en heb bijna alles uitgestald uit mijn hobbykast (teveel) en laten zien aan deze geweldige lieve dames.
We hebben het nog uitgebulderd van het lachen en mijn sixpack is daardoor redelijk glad getrokken hahaha. Heb dankzij Tanja, Rosette en Marieke een hele bijzondere dag met veel lol, liefde, lach en vreugde mogen beleven en ben nog steeds aan het nagenieten met soms nog een klein nabulderlachje! Op naar een vervolg...

Ook neem ik altijd een “oma” karretje mee dan hoef ik de schatten niet zo te sjouwen in tasjes… hahahaha! Wel een beetje vreemd hahaha, maar dit trouwe “oma” karretje heeft goed dienst gedaan gisteren.
En wat is er zo heerlijk aan om de schatten van de beurs uit te pakken…
My "grandnanny" exhibition bag on wheels.


Saturday I went to the handcraft exhibition in Arnhem.
I have seen so much about great things to make and to tell about. But it is too much to translate in short time. So please look at the pictures that I had taken and I try to make a short translation at the pictures.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk verslag maakte je, en een verstandig op-alles-voorbereid-karretje ;o) en... ik kan ook met gemak 1,5 uur in Bep haar stand neuzen hoor.
Géén enkel probleem.
;o)))))))))))))

Cindy at her Country Home zei

Dankjewel Juul, ben ook zo over enthousiast hahaha..het werd teveel om te vertalen. Houden jullie al op de helft op met lezen hihihi... Volgende keer samen 1,5 uur? ;-)

Anoniem zei

O Cindy wat een heerlijk verslag en een lol dat jullie hadden,het was tijdens de pitstop vast ook geweldig,bedankt voor de prachtige foto van ons met Teuntje,je hebt ons er mooi opgezet,zo mooie foto heb ik nog niet van ons,bedankt .
Juul was jij aan de kraam,ik maar denkeb wie was je dan,maar ik kan het niet vinden in mijn hoofd,ik hoor het wel,wat een gezellige schrijfster he! die Cindy,ik zou daar de helft van willen hebben,ze lacht ook zo heerlijk,fijne dag Bep

Miss Marple zei

hoi Cindy,

dat klinkt echt naar eeb hele leuke en insptrende dag! En wat een schatten hen je veroverd!

Hartstikke leuk! LG - Irma

Related Posts with Thumbnails