woensdag 28 oktober 2009

"Preparations at home for the Autumn and Winter season…"


Voor de herfst en het winter seizoen wilde ik van gordijntjes veranderen en was al heel lang op zoek naar de juiste stof… voor een warme en gezellige uitstraling.
Totdat ik in Triëste / Italië deze geruite geweven stof zag in de stoffenwinkel was ik helemaal blij, dit is het geworden.


Was wel even wennen want ik ben de lichte gordijntjes gewend met “At Home” erop geborduurd, maar deze past ook helemaal in de landelijke country stijl.
Moest wel lachen om het commentaar van m’n moeder die dacht dat ze in een Italiaans restaurantje zat, nou ja… Uuuhh willen jullie ook een pizzapunt?


En wat ik ook heb afgemaakt is het breiwerkje met hoe kan het ook anders hartjes erin, weten jullie het nog van vorig jaar… zolang heeft het geduurd. Even speciaal berichtje voor Sietske, ze was zo benieuwd hoe dit was geworden.

Dit waren de foto's van vorig jaar...


Een lief en gezellig “patchwork” breikussentje van restjes wol is het geworden. Erom heen heb ik ruches gehaakt met als achterkant stof een theedoek gebruikt wat ik ooit bij Dille & Kamille hebt gekocht, helaas geen foto van gemaakt maar wel heel leuk met rode streepjes.Het hartje op het gebreide kussentje is voor alle leuke reacties op mijn posten die ik heb mogen ontvangen op m’n blog en per mail, zo hartverwarmend! En nog leuker, ik ga nu weer heerlijk bij lezen op jullie blogs.

Een warme hartengroet van mij terug, liefs Cin

p.s., n.a.v. de vele vragen over het gehaakte patroon van de japanse hartjes zal ik proberen om er een post van te maken op mijn blog met uitleg foto's en patroon. Kan je niet wachten en zit je op het puntje van je stoel om ze te willen maken mail me dan zal ik je uitleggen hoe ik het geleerd hebt...


For the upcoming autumn and winter season I wanted to change of curtains and I search for a long time for the right fabric for a warm and cozy atmosphere. Until I was in Trieste / Italy that I saw this checkered fabric in the fabric store I was so happy then and this is what I made of it. Now I'm getting used to it because I was use of the light curtains with an embroidered text "At Home" on it, but it fits entirely in the rural country style which I love. Had to laugh at the comments of my mother who thought that she sit as well in an Italian restaurant... uuuhh do you want a slice of pizza?

And what I've also finished is this knitting work, with how could it be otherwise with hearts in it, maybe you remember it from a post on my blog from last year. This is also a special message for Sietske, she was so curious how it had become. A sweet and nice "patchwork" of leftover wool knitted cushion. I crocheted ruffles around with fabric from a towel used as back matter what I ever purchased by the store Dille & Kamille, unfortunately no pictures of it but I can tell you with very nice red stripes on it.
The heart on the knitted cushion is for all the nice comments on my posts that I receive on my blog or email, so heart warming! And even better, finally I can also read your wonderful blogs after a long time. I give you back a warm greeting from my heart, love Cin

p.s., I get many questions about the crochet pattern of the Japanese hearts I will try to make a post on my blog with pictures and explanation pattern.

17 opmerkingen:

MooZ KaartenFabriekje zei

Hoi Cindy, wat een geweldige stof heb je gekocht!!! En je gordijntjes zijn heel leuk geworden! Ze doen mij juist niet denken aan een pizzeria hoor.....ze hebben iets gezelligs, ik denk aan kerst en Scandinavische kleuren/inrichtingen in rood en wit en ook hebben ze iets country-achtigs!
Je gebreide kussen is ook super geworden!

groetjes, Monique

Annelein zei

Zo, dat zijn ineens veel berichtjes. Heb net even heerlijk zitten bijlezen. Dat adresje in Italie, maar eens kijken hoe ik dat ga onthouden. Zo zonde om daar in de buurt te zijn en dan niet nét daar te overnachten.

Kan me helemaal voorstellen dat je daar vrolijk van werd.

En wat een leuke dingetjes heb je allemaal weer gemaakt.

Ik heb er van genoten.

Hartelijke groet,
Willeke

Corina zei

Hallo, ik ben via Ingrid op jouw terecht gekomen, wat een mooie blog heb je!
Mijn complimenten, ik vind je gordijntjes trouwens erg leuk geworden, je brengt me op iedeen!
Groetjes Corina

Elizabeth zei

Hoi Cindy,
wat lijkt het prachtig, die gordijntjes.
Ik heb bijna dezelfde stof gebruikt voor gordijntjes in ons tuinhuisje! Staat zó gezellig!
Liefs Elizabeth

Miss Marple zei

Heeeerljk! Ik zit weer helemaal te genieten van je kreativiteit! Ergens wel jammer, dat ik op het ogenblik zo verslaafd aan het werken met papier ben als ik jouw brei, haak, naai en borduurkunsten zie. En het is er echt het juiste jaargetijde voor...
Naja, dat komt ook wel weer!
Hele dikke knuffels - Irma

Splashes of Pink and Mint zei

Heerlijk, wat een post! Echt om van te genieten! Als rood/wit gek vind ik je nieuwe gordijntjes echt helemaal geweldig! Staat echt supergezellig! Ook van je kussentje ben ik helemaal gecharmeerd, wat leuk met die hartjes er in gebreid. Op het moment ben ik een kussen aan het breien met kabelpatroon, maar dit vind ik toch ook héél erg lief staan. Zou ik je mogen vragen waar je het patroon van deze hartjes vandaan hebt?
Nogmaals, je huis ziet er op en top knus en warm uit, laat de herfst en winter maar komen!
Groetjes Elly

Marianne zei

Wat een heerlijk lief warm en knus kussentje. En ik vind je gordijntjes helemaal niet op een pizzeria lijken!
Je bent lekker bezig geweest dat is duidelijk!

Saskia ♥ Stipje ♥ zei

wat ziet het er allemaal warm en gezellig uit .
wat mij betreft laat de winter maar komen als ik het zo allemaal zie.
lieve groet Stipje

Simone zei

Lieve Cin,
Wat een heerlijke, gezellige gordijntjes! Kneuterig hoor :)
En je patchworkkussen vind ik ook super! Misschien moet ik toch ook eens leren haken en breien... Maar voorlopig hou ik het maar bij de dingen waar ik goed in ben ;)
Trouwens als je nog een bijverdienste zoekt: bij onze drogist willen ze je tashangers wel gaan verkopen! Hahaha, gelukkig dat ik die niet zelf gemaakt heb....

Hugs, Simone

Mayflower zei

Hoi Lieve Cindy, doe mij maar een pizza.....hihi, nee hoor ik zie er ook geen pizzeria in, ze staan heel mooi, alhoewel ik de vorige gordijntjes ook supermooi vind. Maar zo kan je het heerlijk afwisselen en wat heb je een gezellig en sfeervolle kamer, mooie foto's. De gebreide patchworkkussen is een plaatje en je hartje...hartverwarmend. Ik vind het altijd een feestje om bij je langs te komen.
Lieve groet, Mea

Muggensteekjes zei

Hoi lieve Cindy,
meid wat een heerlijke post weer, en ik vind je gordijntjes super, niks geen piza restaurant sfeer hoor,maar lekker knus juist. Geeft mij weer een idee voor ons keukenraampje. Vind je kussen ook zo mooi geworden en die hartjes moet je mij ook maar eens uitleggen hoor, vind ze zo lief.Maar ik ben geen haakwonder dus ik hoop dat het me gaat lukken.
Lieve groetjes, Ingridxxx.

Miranda zei

Ha poppedijntje, zag dat je net bij mij was langs geweest en ook dat jij nog wat geschreven had. dus als de wiezzeweerga(nu opa tv aan het kijken is met de rest van het gezin)even bij jou langs. Oooooooooooochhhhh, die gordijntjes!!!!! Zou ik ook wel willen, maar met zoveel gordijnen....zakt de moed me al in de schoenen. Dan maar niks vrees ik.......en dat kussentje....daar zou je zo je bolletje op willen leggen. In ieder geval zit je er weer super gezellie bij. Laat de kou maar komen! Groetjes uit Virginia

Freekje -Buitenleven in de Binnenstad- zei

Hoi Cindy, wat een heerlijke rood/witte blog heb je en ik zit me te vergapen aan al dat moois wat je zelf maakt! Ik kan nog veel van je leren en inspiratie opdoen, dus ik ga je volgen!
Groetjes Freekje

Ingrid. zei

Super gordijnen !
Wat lief dat breiwerkje met hartjes knoopjes...
Fijn weekeinde , groetjes van Ingrid.

Twa zei

Wat zijn je gordijntjes leuk geworden! Leuk stofje ook. En om deze tijd staat het rood wel heel erg gezellig. Je kussens zijn ook mooi geworden hoor.
Prettig weekend!
Groetjes Antoinette

GRANNY'S HOUSE zei

Wat ziet het er weer gezellig uit bij jou, jammer genoeg zijn mijn ramen totaal ongeschikt voor een valletje, want anders........

Groetjes
Ines

Heidi zei

Jeetje! Wat zijn die nieuwe godijntjes mooi zeg. Ik vind het een perfecte winter gezicht. Geen pizzaria maar juist een idee van een houte chalet in de bergen van Switzerland. Nou ja, ik heet tenslote Heidi...lol. Wat heb je die prachtig genaaid met de kant erbij.

Ik ben slecht en heb je nog steeds niet terug ge-emaild. Dat komt er aan want ik wil echter een afsprak maken.

Geniet jij ook van de prachtige kleuren die we deze hersft van kunnen genieten. Extra mooi naar de warm en droog zomer.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Related Posts with Thumbnails