zondag 26 juni 2011

“Pssst…, Summer is whispering to you!”

Het heerlijke seizoen Zomer fluistert je zijn lieve dromen toe met al zijn prachtige schatten….
Lekker naar buiten, ruik, voel en vooral beleef…
(klik op de foto's voor vergroting)

The wonderful Summer season is whispering to you sweet dreams with al those beautiful treasures…
Going outside into country, smell, feel it and please do experience…
(click on the photo's to enlarge)
 
Hou van struinen op antiek markten… zoals deze vorig jaar augustus in Temploux, Belgische Ardennen.

Love antique markets ... like this one last year in August in the town Temploux, Belgian Ardennes.



Eindeloos turen over prachtige gouden korenvelden…

Stare endlessly over beautiful golden wheat fields…
 
Verkoeling zoeken bij een beekje…

Cool off by a little stream…
 
Lekker gezellig buiten op een terras in de zomer zon heerlijk eten…

Sitting on a nice cozy terrace outside in the summer sun and eating delicious food…
 
In de bossen waar het dan zo lekker fris ruikt…

In the woods where it smells so nice and fresh…

 

Zittend langs de waterkant op een quilt met een gevulde picknickmand, kijkend hoe een visser beet heeft en hoe het frisse water beweegt…

Sitting along the waterfront on a quilt with a filled picnic basket, watching the catch of the fisherman and see how the fresh water moves…

 




En dan reed ik onlangs zomaar op een mooie zomerse dag en kwam langs een heel mooi korenveld en zag daar deze prachtige blauwe korenbloemen bloeien…

And just recently I drove in my car on a a beautiful summer day and passed a beautiful cornfield and saw these beautiful blue cornflowers bloom…
 
Even stond de wereld stil, ik lag daar foto’s te maken en keek om me heen wat voelde ik me zo vrij wat een prachtige zomerse droom om nooit te vergeten… ademloos mijmeren naar hele mooie zorgeloze herinneringen!

For a moment the world stood still, I was laying there taking pictures and look around me, I felt myself so free as a beautiful Summer dream to remember... breathlessly to ponder about beautiful carefree memories!
Ik droom de zomer… en voel de warme zonnestralen op mijn huid, zo heel fijn.
Het geeft me een lieve lach op op mijn gezicht

I dream the Summer… and feel the warm sun on my skin, so very fine.
It gaves me a lovely smile on my face

Adembenemend... zo mooi!

Breathtaking... so beautiful!

Geniet zo van alle natuur en dieren die ik tegenkom en werd hartelijk begroet met een hinnik van dit lieve paardje met meneer Haas in het weiland…

I am so enjoying all nature and animals that I meet, and was warmly greeted frm a whinnying horse with Mr. Rabbit in the meadow…

 
Droom, hou en geniet van dit heerlijke Zomer seizoen… met alle prachtige gegeven schatten.

Dream. love and enjoy this wonderful Summer season… with all the given wonderful treasures.

♥ Happy Summer Season to you, with Summer love Cindy ♥

zondag 19 juni 2011

“Happy Father’s day, I’m so Lucky…”

Vandaag een hele fijne vaderdag gevierd…
Today celebrating a very special Father’s day…

“I’m so lucky as can be, the world’s greatest Dad belongs to me.”
My very special sweet Dad and my daughter Jodie, so blessed with my Dad and very grateful.

Met mijn vader heb ik een speciale band, aan één woord of blik hebben we genoeg.
Soms komen er niet eens woorden aan te pas maar hij weet meteen wat er aan de hand is met mij.
Hij is zo’n vader die me oppakt als ik ergens struikel in mijn leven, geeft en praat mij moed in om door te kunnen gaan!
Herken echt ontzettend veel van mezelf in hem…
Hij maakt met iedereen wel een praatje, waar we wonen kennen ze hem allemaal en natuurlijk ook mijn moeder (altijd met z’n tweetjes op pad), brengt voor de hele straat waar m’n ouders wonen iedere ochtend al heel vroeg de krant (zijn fitness hi, blijft hij jong bij) en staat voor iedereen klaar samen met mijn moeder.
Zelfs oude vrienden uit mijn jeugd die ik nu weer spreek, brengen mij de lieve woorden dat ze mijn ouders herinneren als hele lieve mensen en altijd een vorkje mee konden prikken.
Dat doet me zo goed en vind het zo bijzonder om dat natuurlijk te mogen horen, echt zo leuk.
 
Waar ik met mijn hobby’s en lapjes stof zo blij kan worden heeft hij dat met auto’s en vooral porsche’s.
Mijn vader was vroeger één van de eerste politie-Porsche-monteur bij de AVD, Algemene Verkeersdienst wat nu KLPD is geworden.
Met heel veel passie en zo secuur sleutelde hij aan de porsche’s en nog andere racemonsters hahaha… als hij even luisterde wist hij precies wat er aan kapot was. Nog steeds heeft hij dat, vind dat ook zo bijzonder altijd en heeft het altijd juist.
Ja dat heb ik zeker van hem maar dan met leuke en mooie dingen maken en of ontwerpen, heerlijk creatief.
Het wordt voor mijn lieve vader steeds wat minder wat hij kan doen gezien zijn leeftijd (78 jaar) maar het repareren vind hij nog steeds leuk, brengen ook altijd onze fietsen naar hem hihi…
Hij zegt ook altijd tegenwoordig zijn het vervangers en geen reparateurs meer, echt nog van de “oude stempel”.
Zo was vorig jaar het heugelijke feit dat hij door oud collega politieman Jan de Winter en Arno Wienands van “Porsche 914 parts” benaderd om een dag mee te kijken hoe Arno een porsche 914 aan het restaureren was. Met een overdosis aan enthousiasme en blijdschap (herkenbaar van mij?) kwam hij thuis en raakte natuurlijk niet uitgepraat, alleen maar prachtige herinneringen voor mijn vader.
Hij kan er nog veel van vertellen en wat nog leuker was dat over deze dag een prachtig geschreven stuk in het mooie magazine Porsche Scene live was te lezen.



Niet lang daarna volgde nog een heel mooi bericht, Jan de Winter belde mij dat hij een verrassing had wat mijn vader niet mocht weten.
In februari 2010 werd er een evenement georganiseerd in Autotron te Rosmalen waar mijn vader en andere oud collega’s de gerestaureerde porsche 914 mocht onthullen, echt zo gaaf!

Kan je vertellen dat ik vele traantjes hebt weggepinkt ja, zo ontroerd dat mijn vader dit nog op zijn leeftijd mag meemaken.
Met heel veel dank aan Jan en Arno, heel bijzonder en we koesteren het nog steeds.

 

Helaas hebben we al een lieve ouder moeten verliezen, vader van Henri maar zeker vandaag extra aan hem gedacht en in onze harten altijd bij ons.

Zo intens dankbaar ben ik en ook mijn gezin dat ik mijn ontzettend lieve ouders met het geluk dat ze nog in goede gezondheid zijn om me heen heb en koester het echt iedere dag, voel me echt zo blij en vooral enorm gezegend!

♥Written for you with so much love wonderful Dad, your oldest daughter Cindy♥

woensdag 15 juni 2011

“Sweet memories to cherish…”

“YES, we can” hahah… zo luidde mijn kreet afgelopen maand!
Zo ontzettend happy als ik was en nog steeds ben, heerlijk thuis komen met hele mooie herinneringen om te koesteren.
Ontzettend veel op pad geweest, mooie dingen gezien en beleefd, feestjes en vooral een leuk en super gezellig weerzien van lieve mensen waar ik deze post over zal schrijven.

“YES, we can” hahah… so was my yell last month!
So very happy as I was and still am, nice to come home with a lot of beautiful memories to cherish.
Had many lovely days to go out, pretty things I’ve seen and experienced, parties and a very pleasant reunion of dear people which I will write in this post.
I am very sorry I don’t translate this post in English but you can use the google translator right in the bar, thank you for understanding!



Zal eerst beginnen met m’n bezoek aan het quiltfestival wat werd gehouden in kasteel
Cannenburgh te Vaassen.
Héél stellig zei ik nog tegen mezelf, sterk zijn Cindy en geen lapjes kopen want je hebt nog genoeg eerst weer lekker maken…. Hmm, wat denken jullie ben ik zo sterk? hihi….

 
Aangekomen wachtte mijn lieve vriendin Tanja die ik ook al zo lang niet heb gezien me al bij de entree op en na een heerlijke begroeting liepen we eerst natuurlijk naar de stand van atelier Bep.

M’n sirene ging weer luid af bij het weerzien van lieve mensen die daar lekker stonden te snuffelen. Degene die mij kennen weten hoe deze sirene van mij inmiddels luid hahah… ja héél luid dus!

Tijd voor een pauze…, snelde me naar de eettent hahah… waar voor mij heel vers deze Apeldoornse soes met chocola overgoten werd klaargemaakt.
Dit kan je toch niet weerstaan…

En lekker gezellig aangeschoven bij het lieve “quiltteam Bussum”, je ziet het TÉ gezellig weer hahahah..., veel gelachen dus heel goed om de buikspieren te trainen na zo’n soes.

Daarna ging deze “prinses” door naar het kasteel om al die prachtige quilts te aanschouwen, wordt je echt niet lekker van zó mooi en kon alleen maar lieve zuchten slaken!
Was voor mezelf jawel op zoek naar rozenstof hahaha… (ja, weet het kon het niet weerstaan hi) voor het quiltje waar ik mee bezig ben met de geappliceerde harten.

 
En naar beneden gewandeld in de “kerker” aangekomen trof ik deze lieve Simone aan met een ketting en gietijzeren bal aan haar enkel…. nee hoor, GRAPJE hahah!
Natuurlijk gezellige stands in de kelder en aan haar borduurpatronen bewonderen.

Lieve Simone, gezellig om je weer te zien en daar hoort natuurlijk even een dikke knuffel bij!
 
En hoera hoera hoera…, ineens trof ik een stand aan met alleen maar rozenstof.
Met een doos tissues in m’n hand om het kwijl van mijn mond af te vegen heb ik bijpassende stof gevonden om m’n quiltje af te maken.
Wat was ik blij, even een ronde dansje gemaakt met deze dames van de
quiltshop 100 rozen te Deventer.

Tijd om naar huis te gaan met m’n prins op het witte paard…, aargghh hij was te laat dus ben ik maar de auto ingestapt met een super grote smile van alle indrukken en het gezellig weerzien.


En dan hebben we ook nog groot feest gehad want onze lieve dochter Jodie is 16 jaar geworden en daar hoorde een knalfeest bij om haar Sweet Sixteen te vieren.
Heeft ze samen met haar vriendinnetje Shaka gedaan.
Na alle drukke voorbereidingen en versiering een heel bijzonder en geslaagd feest om er heel mooi op terug te kijken.
Te gek hoe je toch je dochter ziet stralen, tja mijn moederhart weer geraakt en pinkte even een traan van ontroering weg.


Ja en dan is mijn lieve moeder en vader ook nog twee dagen druk bezig geweest in de “Indische” keuken. Altijd traditie bij ons met feestjes en Henri heeft in al die jaren lekker saté leren maken en vooral lekker bakken, jammie!
Pak maar een bordje en schep maar lekker op… “selamat makan” oftewel “eet smakelijk”.

En dan afgelopen zaterdag ook zo’n heerlijke en fantastische middag/avond beleefd met jawel mijn lieve vriendin Elly.
Ze was in Doorn voor een hele leuke workshop in de winkel Pictures & Papers.

Haalde haar eind van de middag op maar eerst heb ik natuurlijk die ontzettende leuke winkel wel twee uur doorgewandeld hahaha… Ben geen scrapper maar je kan daar echt de leuke papiertjes en stempels niet weerstaan met nog veel leuks. En zo gastvrij zijn de dames daar en heb ik nog overheerlijke zelfgemaakte scones mogen proeven, echt té heerlijk.

Je raadt het al, inderdaad met een tasje de deur uit om m’n voorraadbeheer aan te vullen hahahah…
 

Huh, wie zijn die twee meiden daar...
ja we zijn gespot daar zitten we ontzettend gezellig op een terrasje samen in de zon.


Een lekker hapje gegeten, tijd vloog om helaas want Elly moest haar trein nog halen voor een reis van twee uur.
Het was natuurlijk weer tekort maar des te meer ik deze prachtige herinnering koester!

Dag lieverd mis je gezelschap gaan we gauw weer overdoen….


En ik ben nog steeds aan het mijmeren met een hele grote super giga smile op m’n gezicht van geluk en blijdschap, zo dankbaar dat ik dit allemaal mag meemaken.

Dat zijn toch weer die mooie slingertjes in je leven, Proost!

Fluistert de Zomer jullie ook al zachtjes in je oor...

♥ Mooie zomergroet, Cindy ♥
Related Posts with Thumbnails