zondag 16 mei 2010

"Happy 2 Cook..."


In een eerdere post had ik al geschreven dat ik verslag zou uitbrengen over een heerlijke workshop High Tea van Happy 2 Cook waaraan mijn lieve vriendin Ellen en ik hebben deelgenomen.
Ik zou zeggen laat je ogen strelen met al deze heerlijkheden…!

This is a report about a workshop for how to make a delicious High Tea from Happy 2 Cook.
Please use the google translator, because this post is too large to translate it.




Dit gaan we maken....mmmmmmm!

De "kookjuffen" zijn twee hele lieve zusjes Nadja en Esther en hebben ons de hele dag met volle kook liefde begeleid, kanjers zijn het!


De tafel en de werk benodigdheden stonden al klaar, nu nog leeg... Tussendoor werden we verzorgd met lekkers en dranken.


De gerechten werden verdeeld onder de deelnemers. Ellen en ik maakten de "Meringuerol met citroen en frambozen" en jawel "Walnotenbrownies". Ooohh, bij het schrijven van dit verslag zucht ik eens weer heerlijk...!

De schuimlaag van de meringuerol kwam uit de oven waarop we deze met heerlijke lemon curd bestrijken met een rijtje frambozen...

Laten opstijven in de koelkast tot serveren....


Ben niet alleen maar tussendoor aan het heerlijke proeven geweest maar heb ook nog wel "gewerkt"... en het is ook maar even vastgelegd hahaha.

De chocola en walnoten in stukjes gehakt en het mengsel voor de brownies gemaakt! En hop lekker de oven in...

Esther kwam ons even bijstaan met glazuren..., brownie was nog te warm om te glazuren. Maar het is Ellen en mij gelukt!


Ooohhhh.... ja gesnapt! Heb héél veel geproefd zo tussendoor. Zelfs bij onze "buurvrouwen" Merle en Hennie want die waren ook met zoveel lekkers bezig. Even uit de kom snoepen hoor...

Merle en Hennie maakten de Karnemelkse scones met clotted cream en jam met ontzettende heerlijke chocoladetruffels met lavendel. Merle zag al dat het water uit mijn mond liep terwijl ze de truffels aan het maken was..., zo lief mocht er eentje tussendoor proeven! Eentje hoor... hihihi

Tineke en Marijke maakten de heerlijke Abrikozenmakronen, Sandwiches met blauwe kaas, peer & walnoot en ook nog Sandwiches met rosbief en gemberroomkaas. Vraagtekens waren van onze gezichten af te lezen vanwege de combinatie. Maar na het eten van al dit lekkers ontstaat er een ware smaakexplosie... geweldig!


Moeder Els en haar dochter Silvia waren bezig met een Sandwichrol met zalm en roomkaas en de minimuffins met koffie... Oeeeffff, moest me met moeite beheersen om daar van af te blijven!

En zo is de tafel prachtig opgemaakt met onze eindresultaten, té HEERLIJK en té LEUK om het te doen... Intussen had Nadja de tafel gedekt en gaf ze nog even uitleg wat het allemaal is samen met haar zusje Esther.

En zo eindigde deze geweldige dag met een prachtig gouden rand, het was echt een feest! De bakjes werden nog gevuld met alle heerlijkheden wat erover bleef (veel dus) en keek al uit naar de volgende dag om het feest nog eens over te doen hahahah.....

♥♥♥

Lieve Nadja en Esther, dank jullie wel voor deze heerlijke workshop "High Tea"! Zo goed verzorgd en heel bijzonder.

♥♥♥

Allerliefste Ellen, een hele dikke omhelzing van mij en dankjewel voor deze bijzondere dag samen met jou. Ik heb ontzettend genoten van jou en al dat lekkers wat we samen hebben gemaakt!

♥♥♥


Heb je ook zin om een workshop te volgen bij Happy 2 Cook, kijk dan even op hun website http://www.happy2cook.nl/ of email Nadja en Esther. Het adres is info@happy2cook.nl
Absoluut een aanrader om wat gezelligs te doen met vriendinnen, moeders e/o partners!

Wens jullie alvast een leuke start van de week toe,

♥♥♥ Veel lenteliefs van Cindy ♥♥♥

28 opmerkingen:

Blue Cottage zei

Ohhh Cindy wat een heerlijke workshop.
Ik wil dit ook gaan doen met m'n verjaardag met een aantal vriendinnen.
Ik moet alleen nog een adresje hier in de buurt vinden.
Ook leuk om te zien dat de lege tafel later zo heerlijk gevuld is.
Groetjes Cobi

Ps. de link klopt niet...'n p"tje vergeten. ;)

GRANNY'S HOUSE zei

Ooooooooh Cindy wat ziet dat er allemaal goddelijk uit, ik zit hier met het water in mijn mond, ben gek op high tea, maar het is zo slecht voor mijn lijn, maar één keer per jaar moet kunnen.

Groetjes
Ines

Pink Princess zei

MMMMMM Wat klinkt dat allemaal heerlijk ♥ Ik ben gisteren naar een High Tea geweest die in ons dorp werd gehouden. OOK heerlijk gegeten, o.a. ook scones met clotted cream HEERLIJK!! ♥♥

Groetjes van Marian

Kom Achterom zei

OOOh getverderrie Cindy wat lekker allemaal!!!
IK ZOEK GEZONDE LEKKERNIJEN!!!!
Zal maar niet zeggen hoe een suikervrije cake smaakt hihjih
Ik haalde hem uit de oven en heb er vervolgens een cakbal van gemaakt en bij binnenkomst mijn dochter mee bekogeld! hahaha echt heeeeel vies! maar dit is veel te lekker en wat Prachtig gelukt allemaal zeg, lijkt me super gezellig zo'n workshop.
en moesten jullie dat allemaal zelf opeten? of kreeg je het een en ander mee naar huis?
Ach wat doet het er toe als je alles maar hebt geproefd daar gaat het om.
Ik kom wel even bij je langs hoor voor die schuimrol van je
Zou je het recept kunnen berichten?
Nou wel weer genoeg gevraagd en ga
weer even naar mijn zilverpoetssessie toe
Fijne zondag
Yolanda

Pierelantijntjes zei

wat ziet dat er allemaal heerlijk uit Cindy. Ik ben nogal een zoetekauw dus het water loopt me in de mond bij het zien van al die heerlijkheden. Gezellig ook om dit samen met anderen te doen.
Ik zag dat ik je vorige post gemist had, dus ik wil je ook nog even comlimenten geven met de prachtige theezakjes die je gemaakt hebt. Wat een mooi persoonlijk gebaar.
En dan die Giro d'Italia. Hij kwam van de week zo langs ons huis voorbij. Wat een belefenis zeg. Gezellig met familie en vrienden heel het evenement mogen bekijken vanuit onze voortuin is toch wel uniek. Helaas had ik mijn camera niet op sportstand gezet, maar ik krijg nog een herkansing want juli komt de tour de France voorbij ons huis. Reken maar dat dat ook een feest gaat worden.
Alvast een fijne week toegewenst,
Lieve groet van Ester

wilmi zei

Het is niet alleen oogstrelend, maar ook water-in-de-mond-lopend!! Wat een heerlijke foto's. Was dit echt een hele dag?
Lieve Cindy, MAG IK DE VOLGENDE KEER MEE????

Erna zei

Oh Cin het ziet er geweldig uit, en natuurlijk ook heel lekker.
Liefs
Er

by kuzz zei

OOOOOOOOOOOOOOOOH Cindy....
WANNEER?????????KOM JE OM DE KOFFIE??? Maar je kent mijn kookkunsten dus aaaagh please..asjeblief... wil je dit dan meenemen??? Het ziet er zoooo lekker uit! Wat een gezellig dagje zal dat geweest zijn, het ziet er super uit! En wat heb je weer voor leuke dingetjes gemaakt??
Ben je nog vakantie aan het vieren of is het weer uit met de "pret"?
Fijne dag, liefs en een dikke knuf Erna

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Oh wow, wat een heerlijkheden, en zo te lezen ook een heerlijke dag met geweldige herinneringen for ever!!
Bedankt voor je lieve berichtje op m'n blog, dat doet me goed!
Lieve groet, Hilde

Simone zei

Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Wanneer kunnen we aanschuiven bij de High Tea???

Ineke Original zei

Wat hebben jullie het leuk! Het plezier straalt er af.
veel liefs,
Ineke

Ineke Original zei

Moet het adres zijn...haPPy 2 cook? Ik kan het adres niet openen.

Mayflower zei

Hoi lieve Cindy, Mmmmmmmmm....het water loopt mij uit de mond hihi na het lezen èn bekijken van die smakelijke foto's. Wat ontzettend leuk zo'n workshop en wat een heerlijke gerechten. Ik ben dol op een high tea, heb in januari een high gedaan met mijn zussen, niet zelf gemaakt, maar ons alles laten voorschotelen hihi. Maar hier begint het plezier al van tevoren met al die heerlijke hapjes die jullie maakten.

Je heb het prachtig weergegeven in de fotocollages.
Lieve groet, Mea

jolanda zei

Hmmmmmmm... Cindy wat LEKKER!!!!! En wat een heerlijk gezellige foto's allemaal! Wat is het toch jammer dat nou precies al die lekkere dingen zo slecht voor de lijn zijn hé?
Maar zo nu en dan moet kunnen en dan maar gelijk goed ook hihihi. Toch zul je nog een aantal keertjes terug moeten vrees ik, want van al die lekkere recepten ken je er nu nog maar twee en de rest wil je vast ook graag oefenen... hé wat vervelend nou, moet je wéér zo'n dag high-tea'en :))
lieve groet jolanda

Bonjade zei

Ha lieve Cin daar was ik weer.
Nu na zo'n waanzinnige workshop kan je dit natuurlijk als de beste dus ik wacht gaarne op een uitnodiging van je.....;))
Oh ben zo gek op high-tea met scones enzo....heerlijk........
Ziet er echt heerlijk en super gezellig uit meid, wat genieten....
Fijne avond

Splashes of Pink and Mint zei

Yummie, yummie yummie!!!! Het water loopt me in de mond bij het zien van al dit lekkers! Vandaag zag ik op een fair een stand van een paar creatieve taarten- en cupcakemaaksters hier uit de buurt, en ik kreeg zo'n ontzettende zin om daar eens een workshop te volgens, lijkt me helemaal geweldig. Ben totaal geen keukenprinses, maar wel een enorme snoepkont, dus het lijkt me wel wat. Zo'n high tea lijkt me ook zóóó leuk en gezellig, zeker met een hele goede vriendin, staat nog steeds op m'n lijstje om eens te doen.
Lieve Cin, ik snoep even lekker met je mee! En als we nou eens snamen gaan picknicken, dan neem ik het kussen mee, neem jij dan van die lekkere hapjes mee? Gaan we gezellig samen op de fiets!
Liefs Elly

Elizabeth zei

Dat was vast smullen geblazen!!
Lieve Cindy, ik wil je nog heel hartelijk bedanken voor de lieve brief en stitchery tijdens mijn periode in het ziekenhuis. Het was een leuke verrassing en heeft me heel goed gedaan. Ik ben inmiddels weer thuis om verder te herstellen.
Liefs Elizabeth

kienkele zei

Hoi Cindy, heb nog niet zo lang geleden gegeten, maar het trek-gevoel komt acuut weer op bij het lezen van deze leuke post. Het ziet er allemaal even lekker uit, en reuze gezellig bovendien!
Wat zullen jullie gesmuld hebben!
Fijne nieuwe week, lieve groetjes, Tineke

Miss Marple zei

Ik krijg HONGER, LEKKERE TREK, als ik al dat lekkers zie. Wat een ontzettend leuk idee!
LG - Irma

Muggensteekjes zei

Hoi hoi lieverd,
oooh wat een heerlijkheden allemaal hier.... en net nu ik heb besloten toch een beetje te gaan lijnen HELP!! Zo te zien hebben jullie een superdag gehad en wat een creativiteit met al die heerlijke hapjes mmmmh....krijg al helemaal zin om m'n keukentje in te duiken en te gaan bakken want 'you bake me happy' girl.
Vind trouwens je nieuwe bannerfoto ook weer zo genieten, vooral die gehaakte bloemen vind ik heel mooi, ga je me een keertje les geven?
Nou lieverd, heb hier weer genoten en nog geen calorietje binnengekregen, goed hè.
Liefs, Ingridxxx.

Marianne zei

Oh Cindy, wat doe je me aan. Het water loopt me gewoon in de mond. Wat ziet dat er heerlijk uit. Ok, ik ga nu koffie zetten en kijken of ik daar iets lekkers bij kan vinden. Kom ik dan terug om je oudere posts nog even lekker te lezen.
Groetjes, M

rianne atelier Koekendiefie zei

Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg. Is alles al op? Het ziet er ook gezellig uit hoor. Mooie foto's en alles zo leuk neergezet.
Groetjes Rianne.

Twa zei

Oooo, dat ziet er allemaal lekker en gezellig uit! Ik zou er zo bij aan schuiven. Ik ga toevallig binnenkort ook te high tea-en. Maar dan staat het kant en klaar voor ons hoor, maar het lijkt me wel heel erg leuk om het ook eerst zelf te maken.
Groetjes Antoinette.

paula zei

hoi Cindy
Zo dat is een lekkere workshop .
Ga je het nu ook vaker lekker thuis maken ?
Ga zo even een mail naar Elly sturen ze wil de cupcakes workshop gaan doen en dan wil ik wel met haar mee
Wat is je banner weer mooi.
groetjes Paula

bep zei

Het water loopt uit mijn mond Cindy,dit is ook helemaal mijn ding,ik heb het adres genoteerd,fijne dag Bep

Anoniem zei

Hoi Cindy dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog en je reactie,ik ben echt blij dat ik gestopt ben,ik ga het dan ook zeker weten volhouden,dat wil niet zeggen dat ik er niet meer aan denk hoor,want soms mis je het zeg maar,dan denk ik gewoon aan de centjes haha,ik hoop dat je ook weer een poging gaat wagen.

Wat gaaf om zo`n workshop te doen zeg,je collages laten alles duidelijk zien en wat zullen jullie hebben gesmuld hebben,ik had mijzelf al aan gemeld als volgster,dus kom gauw weer een kijkje nemen,ik wens je nog een fijne avond,lieve groet Joke.

Monnalisa♥ zei

I wish you a good Sunday for you and your family

Monique zei

Cindy toch... hoe kun je ons zo bloot stellen aan deze wonderlijke verleiding! Wat ziet dit er gezellig en heerlijk uit!

Ik ga het adres eerst maar eens opslaan in mijn favorieten. Wie weet kan ik er samen met mijn vriendin eens mooie dag van maken?!

Wat dat betreft dan wel een dank je wel voor het delen ;o)

Related Posts with Thumbnails